Texels Kookboek - Lamsburger speciaal

Ingrediënten
500 gr lamsgehakt Boter ½ dl whisky 1 el mosterd
1 el ketchup 2½ dl room 1 el groene peperbollen 1 schaaltje postelein
peper zout

Hulpmiddelen
koekepan spatel bekken

Voorbereiding

In plaats van lamsgehakt kan je ook 4 lamsburgers van elk 125 gr kopen.
In plaats van postelein kan je ook veldsla gebruiken.

Bereiding

Pluk de blaadjes van de postelein of de veldsla en was deze.

Kruid eventueel het lamsgehakt. Verdeel het in 4 en vorm er burgers van. Bak ze rosé aan in een weinig boter. Verwijder het overtollige vet en overgiet (van het vuur af) met de whisky. Laat op een zacht vuurtje even loskoken.

Neem de burgers uit de pan, voeg de mosterd en de ketchup toe en roer goed door elkaar. Overgiet met de room en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg de groene peper toe en breng op smaak met peper en zout.

Schik de burgers op 4 borden en lepel er de saus over.

Serveertip

Werk af met wat postelein of veldsla. Serveer met frietjes.

Op een italiaanse bol is dit ook een heerlijk lunchgerecht.

Soort gerecht: hoofdgerecht of lunchgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip: Côtes de Provence, rood, of zelfs rosé

Eet smakelijk !!